woensdag 22 oktober 2014

Stage melksnorren

Tweede kleuterklas
Zoals in maart heb ik in mei een week stage gedaan in de tweede kleuterklas. Deze keer heb ik rond het thema melksnorren gewerkt. Ik vond het een leuk thema om uit te werken. Ik heb verschillende uitstapjes gedaan om me te verdiepen in het thema. En foto's te nemen met mijn handpop Annelies. Ik ben naar De Oude Kaasmakerij geweest in Passendale. Dat is een museum waar het productieproces van kaas wordt getoond van vroeger en nu.
 
Annelies in het museum De Oude Kaasmakerij
 Ik ging ook naar een boerderij waar er melkkoeien zijn. De boer toonde me hoe alles in zijn werk gaat. Hoe de koeien worden gemolken, waar de melk wordt verzameld, waar de kalveren staan, wat de koeien eten, ...
 

Op de boerderij
Ik had in de klas ook een koe mee gebracht, geen echte maar een die ik zelf had gemaakt uit hout. De kleuters konden die ook melken, er kwam geen echte melk uit maar water. De kleuters vonden dat heel leuk om te doen. De kleuters waren soms teleurgesteld als de hoek bezet was en ze de koe niet konden melken. 
 
Zelfgemaakte koe dat de kleuters kunnen melken.

maandag 13 oktober 2014

Stage tring, tring, tuut, tuut, vroem, vroem

Tweede kleuterklas
Mijn allereerste stage zit erop! Het is ondertussen al een tijd geleden. Maar ik heb in maart een week in de tweede kleuterklas gestaan en alle activiteiten overgenomen. Ik vond het super leuk om te doen. Ik heb verschillende activiteiten gedaan. Ik heb het verhaal 'Pim Piloot' voorgelezen. En ik heb ook een knutselactiviteit gedaan waar de kleuters een voertuigen mochten knutselen met kosteloze materialen die ze zelf hadden uitgevonden. Ik heb ook nog andere activiteiten uitgevoerd.
Het leukste vond ik het onthaal geven. De kleuters zeggen op een uitgebreide manier goeiemorgen aan elkaar. Ik vond dit het leukste moment van de dag. De kleuters zitten samen in de kring en ze luisteren naar elkaar en vertellen eigen ervaringen. Als de kleuter het zelf wou, mocht die nog iets vertellen.

woensdag 1 oktober 2014

Sinterklaas doedagen

Als Sinterklaas in het land was ben ik 3 dagen juf geweest in de derde kleuterklas. Dat was mijn allereerste keer dat ik voor een klas stond. Ik vond het superleuk om met de kleuters samen te werken. Maar voor ik dat kon doen, moest ik eerst nog mijn activiteiten voorbereiden. Ik heb mijn activiteiten in groep voorbereid. Dit was leuk en gemakkelijk, want zo worden de taken verdeeld en gaat het voorbereiden al iets sneller. Als je in een groep bent heb je ook meer ideeën om je activiteiten leuker te maken voor de kinderen.
Tijdens de doedagen heb ik ook een knutselactiviteit georganiseerd. De kleuters hebben een stoomboot gemaakt.
Hieronder kan je enkele foto's zien van mijn drie dagen dat ik stage deed in de derde kleuterklas. Ik kreeg van de ouders toestemming om foto's van de kinderen op mijn blog te zetten.



Mijn twee handpoppen: Sinterklaas en Zwarte Piet
Een kleuter die de ontdekking deed: Juffrouw, ze zijn langs geweest!

De stoomboot uitknippen
De stoombuis schilderen
Stempelen in een patroon
Het eindresultaat
Na het stempelen moet er natuurlijk worden gepoetst.


De laatste dag