zondag 17 november 2013

Muziekinstrumenten

 In het vak muziek kreeg ik de opdracht om muziekinstrumenten te maken. De muziekinstrumenten die we moesten maken, kregen we opgelegd.
Het maken van de muziekinstrumenten vond ik tof en ontspannend.
Ik wou dat de instrumenten er als 1 geheel uitzagen. Ik heb dan ook gewerkt met het kleur rood.
In ons handboek De beste maatjes staat uitgelegd hoe je de muziekinstrumenten kan maken.
 


Trommel
Ik heb dit gemaakt van een pvc-buis. Ik heb aan de bovenkant strookjes papier met behangerslijm vastgemaakt en nadien versierd met vilt. Bij de trommels heb ik ook trommelstokjes gemaakt. Ik heb op een houten stokje een houten parel vastgemaakt en er een stukje vilt rond gedaan.  
Bellenkrans
Voor de bellenkrans heb ik een oude riem gebruikt met een leuk motiefje op. Met behulp van een gaatjesknipper voor riemen maakte ik gaatjes in de riem om de bellen vast te maken. Nadien heb ik de riem aan een houten stok bevestigd.

Schuurblokjes
Voor de schuurblokjes heb je natuurlijk schuurpapier nodig. dat schuurpapier heb ik aan blokjes gelijmd en aan de bovenkant heb ik een deurknop gehangen, zo is het makkelijker om vast te houden.

Schuddoosjes
Je kan van alle soorten doosjes schuddoosjes maken. Ik heb de schuddoosjes gevuld met maïs of rijst. Als de doosjes doorzichtig zijn kan je ze vullen met parels. Zo heeft het een mooi effect.  

                                                        
 
 Ritmestokjes
De ritmestokjes heb ik gemaakt van pvc-buizen gemaakt. Ik heb ze versierd met plakband dat een leuk motiefje heeft. Je kan ook bamboestokken gebruiken als ritmestokjes.


Cocofoon
De cocofoon is een kokosnoot die in twee is gezaagd en nadien is uitgehold. Ik heb er ook een riempje aan gehangen zo is het makkelijker in gebruik.
 
 
Raspinstrument
Er zijn veel dingen waar je een raspinstrument van kan maken. Ik heb flesjes en een elektriciteitsbuis gebruikt.
In de flesjes heb ik glitter gedaan om ze te versieren en ik heb er ook een stok ingestoken zodat kinderen het makkelijk kunnen vasthouden.
De elektriciteitsbuis heb ik heb ik in stukjes op een snijplank vastgemaakt. Met een stokje kan je de instrumenten bespelen. 
 

Fietsbel
Om dit te maken heb je een stok en het bovenste van een fietsbel nodig. om de fietsbel te bespelen kan je op een stokje iets van metaal bevestigen bv: een moer.
 

Schellenraam
Ik heb het schellenraam gemaakt met kroonkurken. Als je een goed klank wil is het best dat je de kroonkurken plat slaat. Voor de veiligheid kan je aan de achterkant van de spijkers een plankje bevestigen, zo kunnen kinderen er zich niet aan bezeren.
 


Regenpijp
In de regenpijp heb ik verschillende dingen gedaan. Ik heb er maïs, rijst en kapotte schelpen in gedaan.